Жители Полог просят Раду и Кабмин не повышать тарифы

13.08.2016
695
Жители Полог просят Раду и Кабмин не повышать тарифы

12 августа, на 9-й сессии Пологовского районного совета депутаты приняли обращение к Верховной Раде Украины и Кабинету Министров с требованиями введения моратория на повышение тарифов ЖКХ.

12 августа, на 9-й сессии Пологовского районного совета депутаты приняли обращение к Верховной Раде Украины и Кабинету Министров с требованиями введения моратория на повышение тарифов ЖКХ.

В обращении пишется:

"ЗВЕРНЕННЯ

Пологівської районної ради Запорізької області

до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України

 

Шановні народні депутати та міністри!

У країні спостерігається напружена соціально-економічна ситуація на фоні стрімкого зубожіння населення. Стрімка інфляція, скорочення робочих місць, аварійний стан житлово-комунальної сфери, неефективна політика уряду негативно впливають на якість життя громадян.

Збільшення розміру тарифів на житлово-комунальні послуги, газ, електрику призведе до різкого зниження рівня життя кожного громадянина. В свою чергу відсутність коштів у населення призведе до соціальної напруги.

Як представники місцевого самоврядування ми не можемо стояти осторонь актуальних проблем, які хвилюють людей.

Звертаючись до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, вимагаємо:

1. Впровадження мораторію на підвищення з 1 липня 2016 року тарифів на житлово-комунальні послуги до покращення соціально-економічної ситуації в країні і встановлення прозорого механізму ціноутворення.

2. Заборони нараховувати з 1 липня 2016 року та стягувати з населення пеню за несвоєчасну сплату за комунальні послуги.

4. Заборони постачальникам тепла, газу, електроенергії виставляти споживачам авансові рахунки за не надані послуги.

5. Ухвалення Постанови ВР №2597 “Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів житлово-комунального господарства”.

6. Від Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг:

1) розкриття та оприлюднення методики розрахунків й обґрунтування підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги (опалення, постачання гарячої води, електроенергія, водопостачання та водовідведення) для мешканців громади Пологівського району Запорізької області.

2) негайного перерахунку ціни на газ для населення шляхом зміни формули розрахунку ціни (від прив’язки до європейських ринків до економічно обґрунтованої ціни на основі реальної собівартості видобутку) з метою подальшого зменшення комунальних тарифів.

3) відновлення пільгової норми споживання газу для населення та збільшення її до 2400 куб. м на опалювальний сезон.

Закликаємо Верховну Раду України та Кабінет Міністрів України прислухатися до проблем людей на місцях і негайно врегулювати проблему із підвищенням тарифів!"

Источник: newsclub

Новости дня

Читайте еще

Где лечатся украинцы: лучшие клиники страны
Чтобы не стоять в очереди и не тратить много времени на лечение, украинцы обращаются в частные клиники. В таких учреждениях используют современное оборудование и прогрессивные методики для выявления и устранения патологий на...
07.03.2024
58
Этой зимой россияне сменили тактику атак энергетики, но это им не помогло, — Кацуба
Россияне всю зиму концентрировали свои удары в индустриальных регионах и важных логистических узлах. активно атаковали Днепропетровскую и Полтавскую области, Одессу и порты Одесской области. Эта тактика значительно отличается от прошлогодней, когда в...
06.03.2024
66
Как завести машину зимой, чтобы прогреть двигатель?
Как и чем люди прогревают машину испокон веков Классическая схема прогрева автомобиля проста и понятна. Водитель садится в автомобиль, запускает двигатель и оставляет его поработать на холостом ходу. В это время можно...
12.02.2024
2703
Стратегии торговли криптовалютой для новичков и профи
Инвестиционная или торговая стратегия нужна, независимо от того, как вы решили зарабатывать в криптосреде – трейдинг, криптовалютный депозит, фьючерсы или другое. Грамотно составленный план действий – важный этап в деятельности каждого трейдера. Недостаточно...
24.11.2023
1172

Новости партнеров

Вверх