Гройсман назвав головну причину дорогих ліків

07.12.2018
604
Гройсман назвав головну причину дорогих ліків

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає монопольну змову причиною високих цін на ліки

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає монопольну змову причиною високих цін на ліки. 

Про це він розповів в парламенті під час Години запитань до уряду, інформує Depo.ua.

Гройсман погодився, що зараз ліки в Україні занадто дорогі.

"Я думаю, що відбувається певна монопольна змова, щоб штучно завищувати ціни всередині країни на низку груп препаратів. Ми зробили деякі дії в напрямку зниженню цін на ліки. По тим майже 300 найменуванням ліків, які ми запустили в програму доступних ліків, ми ж почали по ним референтне ціноутворення і ціни по них реально знизилися", - пояснив він.

Глава уряду обіцяє й надалі розширювати список "Доступних ліків".

Він також нагадав, що деякі лікарні приховують наявність ліків, вони начебто їх мають, а українці про це не знають. "Я зобов'язав лікарні вивішувати на сайтах наявність ліків та щотижнево їх оновлювати", - зауважив Гройсман.

Прем'єр наголосив ще на одній "небезпеці" з цінами на ліки.

"Сьогодні 7% у нас ПДВ. Ми опустимо зараз на нуль – торгові мережі на ці 7% піднімуть свої ціни. і в кінцевому рахунку ми зробимо крок правильний, а вони використають його на додаткове збагачення", - вважає Гройсман.

Нагадаємо, у 2019 році видатки державного бюджету на медицину по загальному фонду збільшено на 8,4 млрд грн до 92,3 млрд грн. Видатки зведеного бюджету складуть 128,3 млрд грн.

Зокрема, на фінансування програми "Доступні ліки" передбачено 1 млрд грн. Ще майже 6 млрд грн. держава витратить на централізовану закупівлю ліків.

Вже з другої половини 2019 року за направленням сімейного лікаря його пацієнти зможуть пройти безкоштовну діагностику – рентген, УЗД, ехо серця, мамографію та ін. На програму "Безкоштовна діагностика" уряд виділив 2 млрд грн.

Источник: Депо

Новости дня

Читайте еще

Где лечатся украинцы: лучшие клиники страны
Чтобы не стоять в очереди и не тратить много времени на лечение, украинцы обращаются в частные клиники. В таких учреждениях используют современное оборудование и прогрессивные методики для выявления и устранения патологий на...
07.03.2024
58
Этой зимой россияне сменили тактику атак энергетики, но это им не помогло, — Кацуба
Россияне всю зиму концентрировали свои удары в индустриальных регионах и важных логистических узлах. активно атаковали Днепропетровскую и Полтавскую области, Одессу и порты Одесской области. Эта тактика значительно отличается от прошлогодней, когда в...
06.03.2024
67
Как завести машину зимой, чтобы прогреть двигатель?
Как и чем люди прогревают машину испокон веков Классическая схема прогрева автомобиля проста и понятна. Водитель садится в автомобиль, запускает двигатель и оставляет его поработать на холостом ходу. В это время можно...
12.02.2024
2703
Стратегии торговли криптовалютой для новичков и профи
Инвестиционная или торговая стратегия нужна, независимо от того, как вы решили зарабатывать в криптосреде – трейдинг, криптовалютный депозит, фьючерсы или другое. Грамотно составленный план действий – важный этап в деятельности каждого трейдера. Недостаточно...
24.11.2023
1172

Новости партнеров

Вверх