Вадим Кривохатько ответил на заявления Брыля о своей победе (Документы)

26.01.2018
1668
Вадим Кривохатько ответил на заявления Брыля о своей победе (Документы)

К нам в редакцию обратилась пресс-служба народного депутата Украины Вадима Кривохатько

К нам в редакцию обратилась пресс-служба народного депутата Украины Вадима Кривохатько.

Так, напомним, глава ОГА Константин Брыль ликует на своей странице в ФБ от своей победы над нардепом в суде. Но Кривохатько тоже имеет свою позицию.

Подаем комментарий Вадима Кривохатько полностью:

"25.01.2018р. на своїй сторінці у Facebook голова Запорізької ОДА К.Бриль оприлюднив резолютивну частину постанови Апеляційного суду Запорізької області від 22.01.2018р. № 314/4590/17 за апеляційною скаргою Бриля К.І. на рішення Вільнянського районного суду від 23.11.2017р. за позовом Бриля К.І. до Кривохатька В.В. про захист, честі, гідності та ділової репутації.

Даною постановою рішення Вільнянського районного суду від 23.11.2017р. скасоване та позов К.Бриля задоволено у повному обсязі.

Сьогодні К.Бриль наполягає на терміновій публікації даної постанови у засобах масової інформації, побоючись того, що вона буде відмінена Верховним Судом України, як така, що прийнята з порушенням норм матеріального і процесуального права.

Не зважаючи на клопотання перенести, у зв’язку із моєю відсутністю, розгляд справи на іншу дату, голова Апеляційного суду Запорізької області Бєлка В.Ю., який був суддею-доповідачем, провів засідання у відсутність відповідача та його представника, чим порушив моє право на захист у суді.

Чому так сталось? Вважаю, що голова Апеляційного суду Запорізької області Бєлка В.Ю. діяв на користь та в інтересах голови Запорізької ОДА Бриля К.І., оскільки дана постанова порушує мої права, як народного депутата України та створює умови для перешкоджання моїй депутатській діяльності. Ймовірно за все К.Бриль чинив тиск на орган правосуддя, тим самим наражаючи суддю на притягнення в подальшому до відповідальності за винесення неправосудного рішення.

Очевидним доказом замовного характеру вищевказаної постанови є той факт, що не дивлячись на те, що станом на 25.01.2018р. її не має в реєстрі судових рішень, але вона вже з’явилась на сторінці у Facebook голови Запорізької ОДА, який вже надіслав текст даної постанови до місцевих органів державної влади для її публікації у ЗМІ, що теж до речі є порушенням закону.

Також дивує факт такого оперативного розгляду справи, в той час як більшість людей чекають розгляду своєї справи в апеляційній інстанції по декілька місяців.

Щодо зобов’язання спростовувати викладену мною в депутатських зверненнях інформацію, зазначаю, що звернення – це одна з форм діяльності народного депутата, тому зобов’язувати мене спростовувати інформацію, викладену в запиті чи зверненні, є грубим порушенням закону, яке тягне за собою кримінальну відповідальність.

На підтвердження того, що у зверненнях не мої вигадки, стало відкриття 05.01.2018 р. кримінального провадження за ч.1. ст. 364 КК України за фактом зловживання владою та службовими повноваженнями головою Запорізької ОДА. Про що свідчить відповідь керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Н.Холодницького на мій депутатський запит:

Загалом, дивує такий рівень кваліфікації судді, який піддається тиску, щоб приховати злочин та виносить постанову суду з порушеннями.

Рішення Апеляційного суду Запорізької області це ще не крапка у справі позивання Бриля до Кривохатька. Після отримання повного тексту вищевказаної постанови на неї буде подана касаційна скарга, а на сьогодні на протизаконні дії голови Запорізької ОДА Бриля К.І. та голови Апеляційного суду Запорізької області Бєлки В.Ю. подано до Вищої ради правосуддя та Громадської ради доброчесності відповідні депутатські звернення та скарги.

Сподіваюсь, що голова Запорізької ОДА Бриль К.І. та голова Апеляційного суду Запорізької області Бєлка В.Ю. найближчим часом будуть притягнуті до відповідальності за прийняття неправосудних рішень та перешкоджання депутатській діяльності народного депутата України.

Я глибоко переконаний, що К.Бриль є серйозною загрозою не тільки для Запорізької області, він пройдисвіт державного масштабу. І чим скоріше це усвідомить Президент, тим менше втрат понесе країна.

Моє особисте ставлення як людини, є нейтральним по відношенню чи то до Бриля чи до інших. Але як народний депутат – не мовчатиму, бо не маю такого права. Це не моя особиста забаганка, тут я представляю народ України.

Загальновідомо, що найкращим показником якісної роботи губернатора є порядок в області. І якщо запоріжці вважають, що у нас в області дійсно порядок, я згоден вибачитись. Але ж ми всі не сліпі і бачимо який безлад коїться. Якщо навіть не спромоглися належно організувати роботу з усунення наслідків негоди, щоб люди не ночували в заметах, то що вже казати про справи, де треба працювати не лопатою а головою?!

 Стосовно відпочинку моєї родини за кордоном, про яку згадує К.Бриль, раджу звернутись до податкової і ознайомитись з доходами моєї дружини, щоб зрозуміти, що мені не треба ні в кого просити та вимагати грошей, щоб у такий відпочинок відправитись. А те, за які статки їздить у закордонні тури родина губернатора – це вже питання до правоохоронних органів.

Щодо мого не голосування у Верховній Раді, відповідаю – не голосуватиму за закони, які шкодять українцям. Насамкінець зазначу, що запоріжці і без того розуміють, що справа не в захисті честі і гідності. Хіба може бути честь у тих, хто шматує бюджети лікарень, дитячих садків, шкіл, хто обкрадає громади, вимагає хабарі та відкати. Це все - спроба підтримати авторитет перед тими, хто носить хабарі, щоб не дати зламати систему, не допустити з’явитись іншим таким як Кривохатько, які розвалять усі їхні корупційні схеми, як картковий будиночок. Тому і виграти у суді треба було будь-якою ціною. А якою саме, з часом побачимо..."

Новости дня

Читайте еще

Где лечатся украинцы: лучшие клиники страны
Чтобы не стоять в очереди и не тратить много времени на лечение, украинцы обращаются в частные клиники. В таких учреждениях используют современное оборудование и прогрессивные методики для выявления и устранения патологий на...
07.03.2024
69
Этой зимой россияне сменили тактику атак энергетики, но это им не помогло, — Кацуба
Россияне всю зиму концентрировали свои удары в индустриальных регионах и важных логистических узлах. активно атаковали Днепропетровскую и Полтавскую области, Одессу и порты Одесской области. Эта тактика значительно отличается от прошлогодней, когда в...
06.03.2024
73
Как завести машину зимой, чтобы прогреть двигатель?
Как и чем люди прогревают машину испокон веков Классическая схема прогрева автомобиля проста и понятна. Водитель садится в автомобиль, запускает двигатель и оставляет его поработать на холостом ходу. В это время можно...
12.02.2024
2709
Стратегии торговли криптовалютой для новичков и профи
Инвестиционная или торговая стратегия нужна, независимо от того, как вы решили зарабатывать в криптосреде – трейдинг, криптовалютный депозит, фьючерсы или другое. Грамотно составленный план действий – важный этап в деятельности каждого трейдера. Недостаточно...
24.11.2023
1184

Новости партнеров

Вверх