Запорожские депутаты рассказали президенту о проблемах ЦИМЭЖа

27.08.2016
998
Запорожские депутаты рассказали президенту о проблемах ЦИМЭЖа

Депутат Запорожского городского совета Вячеслав Зайцев сообщил, что в связи с поджогом здания ЦИМЭЖа на острове Хортица, принято коллективное обращение к Президенту Украины, Кабинету Министров, Генеральному прокурору

Депутат Запорожского городского совета Вячеслав Зайцев сообщил, что в связи с поджогом здания ЦИМЭЖа на острове Хортица, принято коллективное обращение к Президенту Украины, Кабинету Министров, Генеральному прокурору.

 Подаем вам полный текст данного обращения:

 «КОЛЕКТИВНЕ ЗВЕРНЕННЯ

 Державний історико-культурний заповідник на острові Хортиця в м. Запоріжжя утворений Постановою Ради Міністрів Української РСР від 18.09.1965 р. «Про увічнення пам’ятних місць, зв’язаних з історією запорізького козацтва». Статус Національного наданий постановою Кабінету Міністрів України від 06.04.1993 р. першому серед заповідників сфери підпорядкування Міністерства культури в державі.

Щороку Хортицю відвідують сотні тисяч гостей з усіх регіонів України та зарубіжних країн. Розбудова існуючих та створення нових туристично-привабливих об’єктів в структурі закладу виступає провідним напрямком діяльності колективу заповідника.

Пункт 4. постанови Кабінету Міністрів України від 06.04.1993 р. №254 «Про Національний заповідник «Хортиця» зобов’язував Українську академію аграрних наук (від 06.01.2010 р. – Національна академія аграрних наук України, НААНУ) та Запорізьку обласну державну адміністрацію забезпечити виведення Інституту механізації тваринництва (ІМТ) за межі о. Хортиця з наступним пристосуванням його матеріально-технічної бази під потреби заповідника.

На жаль, впродовж багатьох років адміністративно-лабораторний корпус залишається фактично бездоглядним та піддається поступовій руйнації під впливом природних факторів. Ситуація загострилася протягом останнього року, коли через безконтрольний доступ до приміщень будівлі було демонтовано та вивезено залишкові матеріальні цінності та елементи інженерних мереж, зокрема – систем опалення корпусу. Покинутий корпус став місцем скупчення осіб з асоціальною поведінкою та кримінальними схильностями.

Так, зокрема, внаслідок сукупності перелічених причин у ніч на 26 серпня 2016 року в покинутій балансоутримувачем напризволяще будівлі сталася пожежа. Полум’ям були частково зруйновані міжповерхові перекриття, вигоріли коридори та кабінети, віконні рами і двері на другому поверсі. Втрат також зазнав фасад колишнього інституту.

Таким чином, через недбалість розпорядника майна державі заподіяна істотна матеріальна шкода.

За наявною інформацією на сьогоднішній день майновий комплекс колишнього ІМТ знаходить на балансі Дослідної станції ефіроолійних та малопоширених сільськогосподарських культур НААНУ.

Беручи до уваги викладене, просимо в межах наданих вам повноважень притягти винних в руйнації будівлі та пожежі осіб до відповідальності згідно чинного законодавства України.

З повагою,

Остапенко М.А., Лисенко Т.М., Матросенко В.П., Онищенко С.О., Татарінцев С.І.,Татарінцева Т.Д., Никоненко А.Д., Никоненко Д.Д., Сивков К.Ю., Сивкова Н.А., Титаренко Г.А., Пєтрікей А.В., Вороніна Т.Є., Богданова І.А., Захаржевська В.В., Морозова І.М., Мішечкіна О.М., Трусова О.М., Зайцев В.О., Дударенко С.В., Шкуратова І.І., Данилюк П.Д., Кобалія Д.Р., Волков А.В., Сурченко С.В., Левченко М.П.,Ширинський А.А., Штатський Д.О., Охріменко С.Г., Муленко М.М., Василенко С.В.,Козодавов С.В., Петрашина П.Д., Шелеметьєва Т.І., Карпенко Г.О., Гаркуша В.Ф.

Просимо надати письмову відповідь у термін, визначений ст. 20 Закону України «Про звернення громадян» від 02.10.1996 р. №393/96-ВР, на адресу 69017 м. Запоріжжя, вул. Старого редуту, 9 на ім’я Остапенка Максима Анатолійовича та на електронну пошту [email protected]. Вказана особа зобов’язується у власний спосіб повідомити підписантів звернення про результати його розгляду».

Новости дня

Читайте еще

Где лечатся украинцы: лучшие клиники страны
Чтобы не стоять в очереди и не тратить много времени на лечение, украинцы обращаются в частные клиники. В таких учреждениях используют современное оборудование и прогрессивные методики для выявления и устранения патологий на...
07.03.2024
58
Этой зимой россияне сменили тактику атак энергетики, но это им не помогло, — Кацуба
Россияне всю зиму концентрировали свои удары в индустриальных регионах и важных логистических узлах. активно атаковали Днепропетровскую и Полтавскую области, Одессу и порты Одесской области. Эта тактика значительно отличается от прошлогодней, когда в...
06.03.2024
68
Как завести машину зимой, чтобы прогреть двигатель?
Как и чем люди прогревают машину испокон веков Классическая схема прогрева автомобиля проста и понятна. Водитель садится в автомобиль, запускает двигатель и оставляет его поработать на холостом ходу. В это время можно...
12.02.2024
2703
Стратегии торговли криптовалютой для новичков и профи
Инвестиционная или торговая стратегия нужна, независимо от того, как вы решили зарабатывать в криптосреде – трейдинг, криптовалютный депозит, фьючерсы или другое. Грамотно составленный план действий – важный этап в деятельности каждого трейдера. Недостаточно...
24.11.2023
1172

Новости партнеров

Вверх